Στην πορεία της ζωής τους, οι άντρες συνήθως δημιουργούν κάποιεςπαράλληλες σχέσεις.
Αν είναι παντρεμένοι, μιλάμε φυσικά γιααπιστία προς τη «νόμιμη» σύζυγο, ενώ αν βρίσκεται εκτός γάμου, για παράλληλες σχέσεις. Το όνομα και ο χαρακτηρισμός είναι μάλλον τυπικός, όμως, καθώς το πρόβλημα παραμένει ίδιο. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι τότε μια γυναίκα θα λυπάται που δεν τον έχει, ενώ κάποια άλλη θα λυπάται που τον έχει…
Είναι τόσο τραγικό; Η αλήθεια είναι πως ναι. Αν και συνήθως όλοι τασσόμαστε, δικαιολογημένα, κατά του άπιστου, καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάθε σχέση έχει να κάνει με δυο μέρη – εν προκειμένω με περισσότερα!
Παράλληλες σχέσεις = Δυστυχία
Όταν αρχίζουν τα μαθηματικά στις παράλληλες σχέσεις, δηλαδή το περίφημο 1+1=3, τότε όλοι είναι κατά βάθος δυστυχισμένοι.
Η σύζυγος- ή η μόνιμη σχέση – είναι αυτή που υποφέρει σαφώς περισσότερο. Όχι μόνο γιατί έχει να αντιμετωπίσει το ψυχολογικό κομμάτι της απιστίας και το φοβερό πλήγμα αυτοπεποίθησης, αλλά γιατί έχει να αντιμετωπίσει και το βάρος της συμπεριφοράς του συζύγου.
Ο άπιστος σύζυγος νιώθει παγιδευμένος στο γάμο του και αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα αρχίσει να αναπτύσσει συναισθήματα αγανάκτησης, ίσως και απέχθειας για τη σύζυγό του, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορεί να χαρεί τον νέο του έρωτα ανέμελα.
Έστω και αν αυτά τα συναισθήματα είναι καθαρά επιφανειακά, εντούτοις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο σπίτι, κάνοντας δυο ανθρώπους που κάποτε ήταν ερωτευμένοι και αγαπημένοι, να φέρονται σαν εχθροί. Πώς λοιπόν να χαρεί πια η γυναίκα για τον άντρα που έχει; Και εν τέλει, πιο μέρος αυτού του άντρα έχει όντως…;
Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ερωμένη. Και πριν αρχίσουμε τους όποιους χαρακτηρισμούς, καλό είναι να θυμόμαστε ότι είναι ένας ακόμα άνθρωπος με αισθήματα. Η ερωμένη λοιπόν είναι εξίσου δυστυχισμένη. Ναι μεν έχει ένα κομμάτι του άντρα, αλλά δεν μπορεί να τον έχει εξολοκλήρου, λόγω γάμου.
Ο άντρας, ο οποίος μέσα στο χαμό αισθάνεται περισσότερο άντρας, έχοντας δυο γυναίκες δίπλα του, θα προσπαθήσει να κρατήσει και τις δυο, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, μέχρι να αποφασίσει τι θέλει όντως, ή μέχρι να βαρεθεί και να σταματήσει την παράλληλη σχέση.
Τελικά οι παράλληλες σχέσεις οδηγούν αναπόφευκτα σε μια κατάσταση που το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο. Τα ψέματα δεν αφορούν μόνο τη σύζυγο, αλλά και την ερωμένη. Πόσες γυναίκες έχουν ακούσει την περιβόητη ιστορία ‘ Θα χωρίσω
τη γυναίκα μου και θα σε παντρευτώ; Πολλές. Και οι περισσότερες θέλουν να την πιστέψουν αυτήν την ιστορία, γιατί όπως είπαμε έχουν και εκείνες αισθήματα. Για κάποιες ίσως αυτός ο άντρας να είναι ο έρωτας της ζωής τους. Άρα τι; Δυστυχία και εδώ.
Η γοητεία του απαγορευμένου στις παράλληλες σχέσεις
Το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι ότι το απαγορευμένο είναι και πιο γλυκό – συνήθως όσοι εμπλέκονται σε παράλληλες σχέσεις και παράνομους δεσμούς δίνονται με πάθος, μόνο και μόνο γιατί υπάρχει η προσμονή και η ένταση του απαγορευμένου. Αυτό είναι το κομμάτι που συνήθως λείπει από το γάμο και το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει η παράλληλη σχέση ή η απιστία. Το σπινθηροβόλημα είναι συνήθως συγκλονιστικό. Σπάνια κάποιος μπορεί να το αποφύγει, και από ότι φαίνεται τώρα πια όλο και σπανιότερα κάποιος έστω προσπαθεί να το αποφύγει.
Υπάρχει happy end στις παράλληλες σχέσεις;
Οι παράλληλες σχέσεις είναι δεσμοί προβληματικοί και σπάνια έχουν happy end. Όπως και να έχει κάποιος βγαίνει πάντα πληγωμένος. Υπάρχει σωτηρία; Μάλλον όχι γιατί οι περισσότεροι αργά ή γρήγορα εμπλέκονται σε μια τέτοια ιστορία. Για αυτό είναι καλό να μην προδικάζουμε τι θα συμβεί σε μια ανάλογη περίπτωση… να εύχεσαι να μη σου τύχει.. Ή μήπως τελικά να εύχεσαι να σου τύχει…;
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.